Δίαιτα
Δημοσίευση: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005
 diet

Nέα Υόρκη: Οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι τελικά αποτελεσματικές διότι αναγκάζουν το άτομο να καταναλώνει περισσότερες πρωτεΐνες, οι οποίες καταστέλλουν την όρεξη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον με επικεφαλής τον Δρ Ντέιβιντ Γουέιγκλ, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 19 άτομα τα οποία ακολούθησαν διαφορετικά διατροφικά σχήματα. Ως μέρος της πρώτης δίαιτας, η οποία είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρείται το σωματικό βάρος διήρκεσε δυο εβδομάδες και οι συμμετέχοντες λάμβαναν το 15% των θερμίδων από πρωτεΐνες, το 35% από λίπος και το 50% από υδατάνθρακες.

Στην επόμενη δίαιτα, οι συμμετέχοντες ακολούθησαν διατροφή ελεγχόμενων θερμίδων για δυο εβδομάδες, στις οποίες λάμβαναν το 30% των θερμίδων από πρωτεΐνες, το 20% από λίπος και το 50% από υδατάνθρακες. Στην συνέχεια οι εθελοντές πέρασαν άλλες 12 εβδομάδες καταναλώνονταν το ίδιο ποσοστό θερμίδων από κάθε είδος τροφής, αλλά τους επιτρέπονταν να τρώνε όσες θερμίδες ήθελαν.

Τα άτομα ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερη πείνα στην ελεγχόμενων θερμίδων με αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες δίαιτα. Όταν συνέχισαν τη διατροφή αλλά μπορούσαν να καταναλώσουν όσες θερμίδες ήθελαν, προσελάμβαναν σχεδόν 450 λιγότερες θερμίδες ημερησίως και έχασαν σχεδόν πέντε κιλά.

     
    The 'House of Christian Love" · Σύνδεσμοι · Επικοινωνία · Εκκλησ. Ημερολόγιον · Ραδιοφωνικοί σταθμοί
    Επιστοφή στην κορυφή Εκτύπωση άρθρου Αρχική σελίδα
_