Η Εταιρία των Φίλων του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας
Δημοσίευση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2005

Ιδρύθηκε το 2001. με την υπ’ αριθμ.5782/14.05.2001 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και έχει μη κερδοσκοπική μορφή. Τα γραφεία της είναι ευγενική παραχώριση της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Απαρτίζεται από μέλη που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για τους σκοπούς της εταιρείας, που είναι:

1. Να εγγραφούν όσο πιο πολλά μέλη είναι δυνατόν. Στα γραφείς της εταιρίας υπάρχουν μέλη μας, που μπορούν να σας ενημερώσουν για οτιδήποτε έχει σχέση με τον Άγιο Νικόλαο και τις κατά καιρούς εκδρομές στα Μύρα.

2. Να οργανώσει προσκυνηματικές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή με τα λαμπρά μνημεία της, με κατάληξη πάντα τα Μύρα της Λυκίας, και τους εκκλησιασμούς στον Ιερό Ναό, με αποκορύφωμα τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και την μεγαλοπρεπή αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

3. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται κυρίως για τις ανάγκες του μισογκρεμισμένου Ιερού Ναού και έχουν στόχο να ενισχύσουν:

  • Τις  αναστηλωτικές εργασίες.
  • Το αντλητικό έργο (απομάκρυνση νερών της περιοχής αφού ο Ναός είναι 10 μέτρα κάτω από τη στάθμη της υπάρχουσας πόλης).
  • Τη φύλαξη και συντήρηση των Αγιογραφιών, του μαρμάρινου δαπέδου.
  • Τα λειτουργικά έξοδα του Ι. Ναού.
  • Τις ανάγκες του γραφείου Αθηνών (έκδοση τριμηνιαίου περιοδικού, έξοδα αλληλογραφίας, εκτύπωση και αποστολή ενημερωτικού φυλλαδίου).

Κορυφαία επιδίωξις παραμένει η πλήρης αναστήλωση και ακριβής αποκατάσταση του κατεστραμμένου από το χρόνο, μέρους του Ι. Ναού στην αρχική του μορφή. Επίσης η εκτέλεση δομικών έργων αντιστήριξης στα τοιχώματα γύρω από το Ναό, καθώς και η μόνιμη λύση του αντλητικού συστήματος, θεωρούνται απαραίτητα και περιλαμβάνονται στους μελλοντικούς μας στόχους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τοπική αρχαιολογική εταιρία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα της αναστήλωσης του Ναού, έχει πλήρη σειρά μελετών και σχεδίων και έχει τοποθετήσει προστατευτικό στέγαστρο πάνω από το Ναό.

Ευχόμαστε από καρδιάς, η ευλογία του Αγίου Νικολάου να σκεπάζει εσάς και τις οικογένειές σας.

Η εταιρία των φίλων του Αγ. Νικολάου Μύρων της Λυκίας
Ευριπίδου 12, 10ος όροφος, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα
Τηλ/fax :  210-3319037

     
    The 'House of Christian Love" · Σύνδεσμοι · Επικοινωνία · Εκκλησ. Ημερολόγιον · Ραδιοφωνικοί σταθμοί
    Επιστοφή στην κορυφή Εκτύπωση άρθρου Αρχική σελίδα
_